Szalonna

Szalonna

Szalonna község Borsod-Abaúj-Zemplén megye északi részén az Aggteleki Nemzeti Park kapujában, a Bódva- és Rakaca-völgy találkozásánál helyezkedik el.
Két részre tagolódik, egyik a már honfoglaláskor is lakott településrész, a másik pedig a Rakaca-tó és azt övező lakó és pihenő övezet. Szalonna község lélekszáma 1000 fő körül mozog. Önálló önkormányzattal rendelkezik és itt helyben székelő közös önkormányzati hivatallal, valamint Roma Nemzetiségi Önkormányzattal. A településünkön óvoda, általános iskola és orvosi rendelő működik, melyek Szalonna, Martonyi és Meszes településen lakó gyerekek oktatását és nevelését, ill. az egészségügyi ellátást végzik. A történelmi egyházak közül a Római Katolikus- és a Református Egyház rendelkezik gyülekezettel és templommal, melyek közül az utóbbi, a református templom országos jelentőségű műemlék. Településünkön több civil szervezet és vállalkozás is működik. Az előző évtizedek munkájának köszönhetően településünk infrastruktúrája európai színtűvé vált.

Szolgáltatások

LIGHT Egyesület

Egyesületünk hagyományos technikákkal, szintetikus anyagok nélkül, egyedi kivitelezésben készült fa- és kovácsoltvas termékeket tervezünk előállítani,...

Rakacai-víztározó

Aki elutazik a Bódva völgyébe nem engedheti meg magának, hogy el ne látogasson hazánk legnagyobb...

Szalonnai Árpád-kori templom

A település legfontosabb műemléke a XI. századi Árpád-kori – torony nélküli – körtemplom. A román...

Hírek

Nincsenek hírek ezen a településen: Szalonna