Légy részese
Te is a kalandnak

Fedezzük fel együtt térségünk kincseit!

HOGYAN VÁLHATOK VÉDJEGYESSÉ?

Amennyiben szeretne védjegyeseink között szerepelni, akkor legelőször Egyesületünknél szükséges jelentkezni. A védjegy igénylőlapot kitöltve és alárva kell eljuttatni az egyesület részére e-mailben vagy személyesen az egyesület irodájába.

A jelentkezés után telefonos időpont egyeztetést alapján személyes találkozóra kerül sor, ahol a védjegy igénylőlap közös egyeztetése következik, ahol ellenőrizzük az alap adatokat és ellenőrzésre kerül a szabályzatunk kritériumainak való megfelelés, valamint egy helyszíni szemlét is tartunk fotódokumentációval egybekötve. Miután minden szükséges információt megtudtunk az adott tevékenységről, következik a jelentkező elbírálása az egyesület elnöksége által.

A pozitív minősítést követően az egyesület védjegyhasználati szerződést köt az adott termelővel, szolgáltatóval. A negatív elbírálás során egy újabb személyes találkozóra kerül sor, ahol szaktanácsadással, és a még szükséges fejlesztésekhez pályázati lehetőségek ismertetésével próbáljuk segíteni a jelentkezőt.

 

MILYEN VÉDJEGYHEZ LEHET CSATLAKOZNI TÉRSÉGÜNKBEN?

2014-ben a Borsod-Torna-Gömör Egyesület egy helyi minősítési rendszert dolgozott ki, melynek alapvető célja: a védjegyrendszer alkalmazásának a térségben működő helyi lakosok, közösségek és vállalkozások inspirálása helyi termékek előállítására, eladásra szánt termékeik megbecsülésének növelése, piaci lehetőségeinek bővítése, illetve a falusi szálláshelyek, nyitott porták népszerűsítése.

A fenti célok elérése érdekében az alábbi kategóriákban hirdetünk felvételt:

PRÍMA PORTA: Olyan nyitott porta, ahol a helyi, hagyományosan előállított, (ökológiai) termékek vásárolhatók és fogyaszthatók. A jellemzően (városi) törzsvásárlói közönség nem csak a kiváló minőségű helyben előállított termékhez jut hozzá, de részt vehet a termelésben, ill. szabadidős programokban. A térségi önellátás fontos pillére.

KIVÁLÓ TÁJTERMÉK: Kisüzemi módon előállított prémium termék. Nem csupán helyben előállított, de sajátos kistáji karakterrel is rendelkezik. Alkalmas és érdemes arra, hogy tágabb földrajzi körben is képviselje a térséget.

 

BORSOD-TORNA-GÖMÖR EGYESÜLET
3780 Edelény, István Király útja 63.
Telefon/Fax: (48) 342-256
Mobil: +36/30 773-8906
E-mail: btge@btge.hu